La Tălmaciu, ca în Vestul Sălbatic – Becuri sparte, bănci rupte și vandalism cât încape

2.703

Orașul Tălmaciu este plin de vandali. Nu este o exagerare, ci o realitate dură. Periodic, reprezentanții primăriei sunt nevoiți să repare bănci, să schimbe coșurile de gunoi și corpurile de iluminat fiindcă sunt distruse de oameni lipsiți de bun simț.

Ioan Oancea, primarul din Tălmaciu, spune că, pe raza orașului, tot mai des au loc acte de vandalism. Băncile sunt rupte, pereții caselor și bisericilor sunt umpluți cu desene, iar corpurile de iluminat de pe străzi sunt sparte.

„Avem sesizări din două în două zile cu privire la corpurile de iluminat care sunt sparte. Aruncă cu bolovani, pe care îi iau de pe calea ferată, și dau cu ei în becuri. Oamenii sesizează că vandalii fac graffiti pe casele lor și pe pereții bisericii. Au făcut și focul în fața ușii într-o zi. (…) O mulțime de bănci rupte, coșuri de gunoi vandalizate, ca în Vestul Sălbatic. Ce distracție este asta să dai cu piatra și să distrugi corpul de iluminat?”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, primarul orașului Tălmaciu. bec talmaciu

Poliția Locală încearcă să prindă făptașii

Primarul Ioan Oancea spune că a făcut o postare pe pagina de Facebook a Primăriei pentru a atrage atenția oamenilor. Se vor aplica sancțiuni celor care continuă să distrugă.

„Am făcut o postare pe Facebook pentru a atrage atenția părinților. Poliția Locală are câteva indicii cu privire la cine ar fi făptașii. Credem că este vorba despre câțiva copii. De ieri (n.red.: marți) am lăsat sarcină să stea poliția seara acolo să identifice grupurile, măcar să avem un punct de plecare. O să achiziționăm și camere de supraveghere pe care le vom monta în zona în care sunt sparte cel mai des corpurile de iluminat stradal. Nu este posibil ca la două zile să tot înlocuim becurile. În loc să ne extindem, noi dăm banii să reparăm ce distrug ei”, spune Oancea.

bec talmaciu 4

Primarul spune că vandalismul nu este singura problemă cu care se confruntă, ci și cea a gunoaielor aruncate pe câmpuri și în râu. „La fel ca și dumneavoastră îmi doresc un oraș curat, sigur și prosper!”, spune Ioan Oancea.

Închisoare de până la șapte ani pentru huligani

Persoanele care distrug bunurile din orașul Tălmaciu și satele Colonia Tălmaciu și Tălmăcel riscă pedepse cu închisoarea. „Distrugerea bunurilor din orașul Tălmaciu , sat Colonia Tălmaciu și sat Tălmacel atrage răspunderea penală și se va pedepsi conform Art 253 Cod Penal (1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (4) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc și dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Primăria Orașului Tălmaciu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.