Lanțuri de roți pentru manevrabilitate și siguranță maximă

186

Se întâmplă adesea să avem nevoie de măsuri suplimentare pentru siguranța și controlul vehiculului în condiții mai dificile. O opțiune: lanțuri antiderapante pentru anvelope. Când călătoriți în stațiuni de schi sau doar pe munte pe unele drumuri, este posibil să întâlniți cerința obligatorie de a folosi lanțuri de zăpadă.

Când să folosiți lanțuri de zăpadă?

Se recomandă utilizarea lanțurilor de zăpadă numai acolo unde suprafața drumului este complet acoperită de un strat de zăpadă sau gheață compactată. Dacă indicatoarele rutiere indică utilizarea lanțurilor de zăpadă, acestea trebuie montate pe toate vehiculele. Inclusiv cele echipate atât cu anvelope de iarnă, cât și cu pneuri. Acest lucru este cu adevărat important.

Dacă încercați să folosiți lanțuri pe un drum care a fost curățat de zăpadă, riscați să provocați deteriorarea suprafeței drumului și a vehiculului. Dacă deteriorați suprafața drumului, puteți fi amendat.

roti

Imagine preluată din autodoc24.ro

Cum se utilizează lanțuri de roți?

Trebuie să utilizați cel puțin o pereche de roți motrice. Dar două perechi sunt mai bune, mai ales dacă petreceți mult timp într-un mediu în care sunt necesare lanțuri de zăpadă.

Ca ghid general:

  • Un vehicul cu roți cu tracțiune față, cu lanțuri numai pe roțile din față, va tinde să suprasoliciteze.
  • O mașină cu tracțiune spate cu lanțuri atașate numai la roțile din spate va avea tendința de a suprasolicita.
  • Un vehicul cu tracțiune integrală trebuie să aibă lanțuri instalate pe toate cele patru roți.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că este foarte important să aveți ceva experiență instalând aceste lanțuri pe propriile roți. De exemplu: după achiziționare, încercați să le instalați pe propriile roți. Este mai bine să faceți acest lucru într-un mediu confortabil, când nimic nu va interfera. Fără zăpadă blocată, fără frig, în garaj, cu calm. Există cazuri în care vă puteți confrunta cu dificultăți dacă o faceți în condiții extreme, fără o testare prealabilă.

Cum să călătorești cu astfel de lanțuri

Este important să călătoriți cu atenție cu lanțurile de zăpadă montate. Diferite țări au limite de viteză diferite pentru mașinile cu lanțuri. Este necesar să reduceți viteza la virare și să evitați accelerarea și frânarea bruscă.

Câteva linii directoare pentru utilizarea lanțurilor:

  • Unele modele de lanțuri necesită oprirea după câțiva metri de conducere pentru a verifica și regla tensiunea.
  • Strângeți cu atenție lanțul – un lanț slab strâns poate deteriora suspensia sau direcția dacă se prinde pe un ciot de copac ascuns sau pe o piatră.
  • Opriți-vă imediat și scoateți lanțurile dacă acestea sunt deteriorate sau rupte.
  • Verificați dacă lanțurile nu sunt deteriorate atunci când le scoateți. Aveți grijă la conexiunile și conectorii uzați sau rupți.

Concluzie:

Este important să folosiți lanțuri pentru propria siguranță, acestea servesc ca un element important de tracțiune, mai ales în regiunile muntoase, regiunile înzăpezite. Este important să conduceți atent.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.