fbpx

Peste 200.000 de doze de vaccin Astra Zeneca ajung în România vineri

194

O cantitate de 208.000 de doze de vaccin AstraZeneca sosesc în țară în noaptea de joi spre vineri. Acestea vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare de la Institutul Cantacuzino.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că cele 208.000 de doze de vaccin vor ajunge în România pe cale terestră.

Acestea vor fi depozitate la Centrul Național de Stocarea vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino”, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale de depozitare. Până în prezent, România a primit 486.000 de doze de vaccin AstraZeneca, iar din data de 15 februarie au fost vaccinate 158.013 de persoane cu vaccinul Astra Zeneca.

„În țara noastră, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni”, a trasmis CNCAV.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.