fbpx

Sancțiuni de 2.500 de lei pentru 85 de sibieni care nu au purtat mască

319

Polițiștii sibieni continuă verificările pentru respectarea normelor de siguranță pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Miercuri, 106 sibieni au fost prinși încălcând aceste reguli și au primit amenzi.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 117 forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.254 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 96 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 281 de mijloace de transport, din care 26 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 106 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 de lei, dintre care:

  • 85 de sancțiuni în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
  • 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 179 de persoane și au aplicat 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 03 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare a fost aplicată o amenda in valoare de 1500 lei și doua avertismente scrise pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data 03 martie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vanzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate două avertismente.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.