Sibienii chemați să își dea cu părerea despre regulamentul de salvare a animalelor în pericol

720

Consiliul Județean Sibiu, pentru îndeplinirea prevederilor legale, a elaborat în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean și cu asociații de profil, un regulament care va sta la baza funcționării serviciilor oferite animalelor pentru care s-a emis ordin de plasare în adăpost, servicii care în acest moment sunt desfășurate cu titlu gratuit de către două asociații, conform convenției semnate zilele trecute.

Regulamentul se află în consultare publică pe site-ul Consiliul Județean Sibiu: https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/02/regulament-protectia-animalelor-februarie-2021.pdf

Iubitorii de animale pot participa la dezbaterea publică care se va desfășura în sistem on line, pe platforma Team, vineri, 19 martie 2021, ora 11:00. Înscrierea se face prin transmiterea unui e-mail pe adresa programe@cjsibiu.ro.
În plus, cei care nu pot participa la dezbatere, pot transmite sugestii și propuneri pe aceiași adresă (programe@cjsibiu.ro), până miercuri, 31 martie, 2021, ora 16:00.

Regulamentul prevede cazurile în care se consideră că un animal este într-o situație de pericol: animal rănit, animal sălbatic sau domestic captiv, privat de hrană și adăpost, animal abandonat, animale sălbatice captive sau supuse comercializării, animale ( bovine, ovine, caprine) aflate pe căile de circulație publică, precum și alte situații în care acestea sunt implicate în lupte între animale, în dresaj pentru alte animale.

De asemenea, în regulament sunt prevăzute regulile de colaborare între entitățile implicate pentru acordarea serviciilor animalelor aflate într-o situație de pericol, pentru care s-a emis un ordin de plasare în adăpost, precum și serviciile acordate: capturarea/preluarea/ridicarea animalului, oferirea de asistență veterinară de urgență, transportul animalului capturat, deparazitarea, vaccinarea, cazarea și hrănirea animalului.

Forma finală a regulamentului va fi adoptată într-o ședință de consiliu județean ulterioară.

”Județul Sibiu este într-o postură privilegiată în aplicarea noii legislații privind adăpostirea animalelor aflate în pericol mulțumită activității desfășurate de multă vreme de către asociațiile de profil. Invităm iubitorii de animale să participe activ la elaborarea formei finale a regulamentului. Sugestiile venite din partea comunității sibiene sunt importante pentru Consiliul Județean Sibiu.”, a precizat, Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.