fbpx

Sibiul și Brașovul vor avea un elicopter SMURD pentru intervenții rapide

386

Sibiul va avea un elicopter SMURD mai aproape de zona turistică Bâlea din munții Făgăraș. Salvatorii vor economisi astfel zeci de minute la intervențiile de salvare a victimelor care le cer ajutorul, spune spune şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Lucian Trefaş, pentru AGERPRES.

„Acel elicopter care va fi pentru Braşov – Sibiu va fi la mijlocul distanţei dintre Braşov şi Sibiu pentru masivul Făgăraş. Este foarte important pentru că economisim câteva zeci de minute la intervenţii cu un grad ridicat de complexitate, adică acolo unde se solicită intervenţia elicopterului este clar că urgenţa este una majoră. Avându-l mai aproape, sigur o să răspundem mai bine la situaţiile mai complexe în primul rând şi categoric în salvarea montană, o să ne ajute să avem un acces mai rapid către persoanele care sunt în dificultate în zona montană”, a declarat joi, pentru AGERPRES, şeful ISU Sibiu, Lucian Trefaş.

În prezent, la operaţiunile de salvare din judeţul Sibiu unde este nevoie de transport medical de urgenţă aerian se aduce elicopterul SMURD de la Târgu-Mureş.

În ianuarie 2016 a avut loc la Bâlea Lac cea mai mare operaţiune de evacuare a 72 de turişti cu elicoptere aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie, după ce se stricase telecabina.

Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) a primit, joi, primele trei elicoptere achiziţionate din fonduri europene prin proiectul „Viziune 2020”. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a explicat că rolul acestor elicoptere în principal va fi de „creare a trei baze noi pentru intervenţie montană”. elicopter arafat bode

„Vor fi baze care vor fi în apropierea zonelor montane, una în zona Caransebeş – Caraş, una în zona Braşov – Sibiu şi una în zona Suceava”, a mai precizat şeful DSU.

Sursa: AGERPRES

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.