fbpx

Autostrada Sibiu – Pitești merge înainte – Austriecii de la Porr fac cel mai greu tronson

2.969

Un lot al autostrăzii Sibiu- Pitești, cel mai greu, pentru că sunt proiectate mai multe poduri și pasaje, are un constructor desemnat. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat cine a câștigat licitația, scrie mediafax.ro.

Ministrul Transporturilor a anunțat vineri câștigătorul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe lotul 4 Curtea de Argeș – Tigveni al autostrăzii Sibiu-Pitești. Este o porțiune dificilă din cauza reliefului, a explicat Cătălin Drulă.

autostrada

„Este o secțiune dificilă cu o lungime de aproximativ 10 km, dintre care un tunel de 1,3 km, un nod rutier la Tigveni, 9 poduri și 3 pasaje. Constructorul desemnat este aceeași firmă austriacă de pe lotul 1, Sibiu-Boița, unde lucrările merg bine și sunt în termen, cu intenție de finalizare la sfârșitul lui 2022. Îmi doresc să avem utilaje în teren cât de curând pe lotul 4 și să nu mai existe contestații pentru această licitație, și așa întârziată din această cauză”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a prezentat și stadiul lucrărilor pe celelalte sectoare ale A1 Sibiu-Pitești.

autostrada 1

Iată și situația pe restul secțiunilor: Lot 2 – ofertele în cadrul licitației au fost depuse, iar la CNAIR se lucrează la evaluarea acestora. Această secțiune este cea mai dificilă a acestei autostrăzi, în Valea Oltului – are 31 de km și cuprinde 7 tuneluri + 27 de viaducte. Lot 3 – tot o secțiune în relief dificil, și acest lot este în licitație, iar zilele acestea se va anunța lista scurtă a ofertelor rămase în cursă. Pe lotul 5 Curtea de Argeș-Pitești, este în curs de finalizare proiectarea și urmează să emitem autorizație de construire în curând”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.