fbpx

Avem cazuri de infectare cu tulpini noi la Sibiu? – Răspunsul sincer al autorităților

3.005

Două tulpini noi ale virusului Sars Cov-2 au fost identificate și în România. Este vorba despre tulpina britanică și cea sud-africană. Momentan, la Sibiu nu a fost raportat niciun caz de infectare cu o tulpină nouă, dar, nici nu se fac teste pentru ele.

Tulpina britanică se transmite mai ușor decât cea clasică și este prezentă în majoritatea județelor din țară. Vineri, 5 martie au fost identificate și primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană. La momentul actual, în județul Sibiu nu au fost depistate cazuri de infectare cu niciuna din noile tulpini. Testele clasice PCR care sunt efectuate în laboratoarele din județ nu pot identifica tulpinile modificate, ceea ce înseamnă că printre sibieni pot fi și purtători ai virusului modificat, însă deocamdată, nu știm de ei.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu spune că există o metodologie specială, conform căreia pacienții suspecți sunt trimiși la unul din cele patru laboratoare din țară care pot identifica infectarea cu una din noile tulpini.

”Există o metodologie specială. În cazul în care apar suspiciuni la un pacient, acesta va fi direcționat către un centru de testare specializat. Momentan avem doar patru în toată țara. Simptomele noii tulpini nu sunt diferite de cele ale variantei clasice, există însă anumite detalii epidemiologice care pot semnala acest lucru.”, a relatat pentru Ora de Sibiu, Daniel Chelcea.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.