fbpx

Drama băiețelului de 10 ani din Agnita „captiv” în trupul unui copilaș de 4

10.429

Victor este un băiețel din Agnita, în vârstă de zece ani, care trăiește în trupul unui copilaș de patru anișori. Micuțul a fost diagnosticat cu acondroplazie, o boală care se caracterizează prin talie mică cu brațe și picioare scurte în raport cu lungimea trunchiului.

Victor locuiește în Agnita împreună cu familia. Are zece anișori și, de când a venit pe lume, a fost diagnosticat cu acondroplazie. Este „captiv” într-un trup prea mic pentru vârsta pe care o are. Problema lui nu se rezumă la estetic, ci la complicațiile medicale care au apărut încă din prima zi în care s-a născut.

Oasele craniului lui Victor sunt afectate, iar coloana vertebrală este deformată, astfel că au apărut compresiuni ale măduvei spinării. Din cauză că muștii, articulațiile și ligamentele sunt afectate, are dureri groaznice și o capacitate redusă de mobilitate.

Șase operații în Germania

Victor are nevoie să meargă în Germania acolo unde va fi supus mai multor operații. Picioarele și mâinile îi vor fi îndreptate, iar prin alungirea lor se vor diminua problemele la coloană, șolduri și articulații.

Calitatea vieții micuțului se va îmbunătății simțitor în urma acestor intervenții. Din păcate însă, familia nu poate suporta toate costurile. O operație costă 20.000 de euro.

CONT BANCA COMERCIALA ROMANA:
RO61 RNCB 0284 1657 4570 0001
Persoana de contact:
Vintiler Mirela – 0747606842

Sursa: Asociatia pentru Acondroplazie – Vreau sa fiu MARE/Facebook

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.