fbpx

Modul de calcul a incidenței la Sibiu s-a modificat

14.633

Metoda de calcul a ratei de infectare a fost modificată. De acum, incidența nu se va mai calcula pe fiecare localitate în parte, ci doar la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale(UAT).

Datele privind rata infectărilor cu Covid-19 se calculează după numărul de cazuri noi, confirmate în ultimele 14 zile. Astfel, cifra de cazuri nou pozitivate transmisă în buletinul zilnic de informare, reprezintă numărul total de rezultate pozitive pentru persoanele confirmate pentru prima dată. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul județului. Astfel, datele sunt calculate pentru fiecare localitate în parte, iar în momentul în care incidența depășește un anumit prag, restricțiile se aplicau doar la nivelul localității respective.

Incidența se va calcula la nivelul UAT-urilor

Vineri, 5 martie, s-a luat decizia de modificare a calcului incidenței. Începând cu următoarea zi, rata de infectare se va calcula pe fiecare UAT, nu pe localități, ceea ce înseamnă că dacă incidența crește, restricțiile se vor aplica la nivelul tuturor localităților din cadrul UAT-ului.

”S-a modificat metoda de calcul a incidenței. De acum se va face la nivelul UAT-urilor, probabil că acesta este și motivul pentru care se întârzie comunicarea datelor de astăzi.”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Daniel Chelcea.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.