fbpx

Spitalele din Sibiu primesc nouă ventilatoare pentru bolnavii de coronavirus

306

Joi, 4 martie a.c. secretarul de stat, domnul Raed Arafat, a semnat dispoziția numărul 676/2021, privind aprobarea repartiției unor tipuri de echipamente și materiale achiziționate de IGSU și destinate acțiunilor de intervenție în combaterea infecțiilor COVID-19.

Conform dispoziției, s-a aprobat distribuția unui număr de 300 de ventilatoare pentru ventilație non invazivă CARAT II Pro, ventilatoare achiziționate de IGSU. Începând de astăzi, 5 martie a.c. se va efectua distribuția acestor ventilatoare către instituțiile beneficiare.

Județului Sibiu i-au fost alocate un număr de 9 ventilatoare repartizate în unitățile sanitare astfel:

  • Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu – 1
  • Spitalul General CF Sibiu – 2
  • Spitalul Municipal Mediaș – 2
  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu – 4

Totodată, conform Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 9248/2021 vor fi distribuite și accesoriile pentru ventilatoarele mecanice și dispozitivele concentratoare de oxigen, prin grija Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu către instituțiile sanitare beneficiare.

De asemenea precizăm faptul că, a fost emis Ordinul Comandantului Acțiunii nr. 9247/2021, în baza căruia s-a aprobat distribuția de materiale provenite din achiziții centralizate ale IGSU sau provenite din donații, destinate acțiunilor care se realizează în cadrul campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS CoV-2. Astfel din totalul de 5.000.000 de tampoane alcoolizate, județului Sibiu îi sunt distribuite un număr de 90.000 de tampoane alcoolizate.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.