fbpx

Florin Cîțu – ”Dacă nu respectăm regulile, lucrurile se vor înrăutăţi”

466

Prim-ministrul Florin Cîţu a spus că nu pot fi impuse noi măsuri de relaxare în condiţiile în care se constată o creştere a numărului de infecţii cu COVID-19 şi că „lucurile se vor înrăutăţi” dacă românii  nu vor respecta în continuare regulile.

În acelaşi timp, premierul a declarat că va face tot posibilul pentru a menţine economia deschisă, scrie Digi 24.

„Nu trebuie sa ne relaxăm. Trebuie să purtăm mască în spaţiu public de fiecare dată. A început să crească iar numărul persoanelor testate pozitiv şi depinde doar de noi să menţinem situaţia sub control. Dacă nu respectăm regulile, veţi vedea că lucrurile se vor înrăutăţi”, a declarat premierul Cîţu.

Şeful guvernului a dat ca exemplu situaţia din noiembrie 2020 când respectarea regulilor a dus la scăderea numărului de bolnavi şi decese provocate de COVID-19.

„Purtăm mască, distanţare socială, dezinfectant. E foarte important dacă vrem să menţinem această situaţie sub control”, a spus Cîţu.

De asemenea, Cîţu a spus că va face tot posibilul pentru a menţine economia deschisă.

„Vrem să rămânem cu economia deschisă pentru că doar cu o economie deschisă putem sa plătim acest cost al pandemiei”, a declarat Florin Cîţu.

Conform celui mai recent bilanţ publicat de autorităţi, numărul cazurilor noi de infecţii cun COVID-19 rămâne ridicat, în timp ce numărul pacienţilor în stare gravă a crescut uşor.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost raportate 4.064 de cazuri noi de COVID-19, din 33.795 de teste efectuate. Alți 101 români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. La ATI sunt 1.070 de pacienți.

Bucureştiul rămâne în scenariul roșu, alături de alte patru judeţe din ţară: Timiş, Cluj, Ilfov şi Braşov.

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a apreciat, la Digi 24, că în România a ajuns deja valul trei al pandemiei. Medicul a adus ca argument situația constatată în ultimele zile în spital, ca urmare a creșterii din nou a numărului de persoane internate.

Sursa: Digi 24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.