medici pacient
Foto Arhivă

Vicepremierul Dan Barna, sibian de origine, a vorbit despre dezvăluirile legate de situația bolnavilor covid de la ATI-ul Spitalului Județean. Acesta a confirmat că au pornit trei anchete și a dat asigurări că ”lucrurile nu vor rămâne așa”, scrie agerpres.ro.

El a precizat că la spitalul din Sibiu sunt în derulare trei anchete, după ce un fost angajat la Secţia ATI a susţinut în presa locală, sub protecţia anonimatului, că a omorât bolnavi internaţi cu COVID-19.

„Sunt trei anchete în curs în momentul acesta. Este ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este ancheta Corpului de control al ministrului Sănătăţii şi este, înţeleg, şi o anchetă a conducerii interne a spitalului. Ştiam că sunt probleme la acel spital. Am avut, de-a lungul timpului, mai multe luări de poziţie în diverse momente, dar nu mi-am imaginat niciun moment aceste grozăvii pe care le-am citit, că situaţia este atât de gravă. Ştiam că sunt probleme de management, de alocare a resurselor, de flux al pacienţilor, probleme de management disfuncţional al unui spital. În niciun caz nu am crezut că putem să avem situaţii de Ev Mediu, pentru că dacă lucrurile prezentate acolo sunt reale şi cifrele de mortalitate, statisticile de mortalitate confirmă că există o problemă… Dincolo de povestea efectivă, cumva e bine că persoana care s-a hotărât a şi spus că e gata să dea declaraţii şi în faţa unor organe de anchetă, în faţa unor procurori, pentru că lucrul acesta nu poate să rămână aşa şi nu va rămâne aşa”, a afirmat Dan Barna.

Vicepremierul a spus că „este revoltat la nivel personal de situaţia aceasta”, subliniind că a discutat pe acest subiect cu ministrul Vlad Voiculescu.

„Şi aseară şi astăzi am continuat discuţiile cu Vlad Voiculescu. Vom ajunge la o concluzie şi vom lua nişte măsuri”, a adăugat Dan Barna.

De asemenea, acesta a menţionat că „astfel de situaţii arată că există un putregai de sistem mult mai profund decât ne place să credem”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns