asistenta sp

O fostă asistentă de la Spitalul Județean face noi dezvăluiri despre cum erau tratați pacienții cu covid 19, aflați pe secția ATI de la Spitalul Județean Sibiu. Aceasta spune că a văzut cu ochii ei cum se omorau oameni prin sedare. Șeful secției ATI spune că pacienții sunt sedați pentru a nu își provoca leziuni – Detalii AICI.

Apar noi mărturii despre modul în care erau tratați pacienții din secția ATI COVID de la Spitalul Județean Sibiu. O fostă asistentă care a lucrat în această secție confirmă că bolnavii erau legați și sedați, chiar dacă sufereau de insuficiență respiratorie.
„Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Mergeau seringile automate. N-am văzut să-și revină nimeni. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam. Mi se spunea că a fost agitat, l-au sedat și a făcut stop, l-au resuscitat, dar, din păcate … La toți pacienții care au fost legați și strânși n-am văzut decât mâini umflate, edeme la picioare. Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători , fie erau plecați sau ai căror aparținători nu veneau la ușa mortuară. Aia însemna că oamenii aceia nu aveau pe nimeni, puteau să le facă orice”, spune asistenta, conform Digi24.
Aceste declarații au apărut după ce un alt fost angajat al spitalului a făcut dezvăluiri și a spus că pacienţii erau legați de paturi, sedați și intubați chiar și când nu era nevoie, doar pentru liniștea medicilor și asistentelor.

Citește aici mărturia asistentului medical de pe secția ATI

În replică, reprezentanţii spitalului au răspuns acuzaţiilor printr-un comunicat.

CITEȘTE AICI REACȚIA SPITALULUI JUDEȚEAN

Șeful secției ATI de la spitalul județean Sibiu, Mihai Sava, recunoaște în același comunicat oficial că pacienţii au fost legați de pat şi că aproximativ 70% dintre cei internaţi la terapie intensivă au murit în spital.spital upu 1„Legarea de pat a pacienților se practică în toate secțiile de terapie intensivă, fiind utilă la pacienții agitați până când se instalează efectul sedativelor administrate sau atunci când creșterea dozelor de sedative pot duce la instalarea unor reacții adverse amenințătoare de viață.”, a mai comunicat șeful secției ATI Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Daniela Cîmpean, despre acuzațiile de omor de la Spitalul Județean – ”Sunt surprinsă. Trebuie dovedite!”

„Contenția pacienților se face prin protocol. Este reglementat printr-o lege a sănătății mintale adaptat situației de la noi. Se face doar când pacientul se pune la risc prin agitația care o prezintă. Nu uitați că un pacient care are tuburi, sondă va simți un disconfort și va încerca să smulgă aceste lucruri punându-și în pericol viață. În jurul pacientului sunt tot felul de dispozitive medicale, multe legate la gaze, aparate. E evident că se poate expune la risc pacientul”, spune și Călin Cipăian, director medical la Spitalul Județean Sibiu. Despre aceste acuzaţii a aflat şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu care a trimis Corpul de Control să facă verificări.

CITEȘTE ȘI: CJ Sibiu demarează o anchetă legat de acuzațiile de omor de la ATI din Spitalul Județean – ”Trebuie aflat adevărul”

De asemenea, conducerea spitalului anunță demararea unei anchete interne, la secţia ATI COVID.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns