beat volan
foto: arhivă

Un sibian care avea dreptul de a conduce anulat a fost depistat de polițiști la volanul unui autoturism pe bulevardul Victoriei din Sibiu. Omul era băut și a refuzat recoltarea probelor din sânge. La două zile distanță, oamenii legii l-au reținut.

La data de 8 martie, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 33 de ani, cercetat penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

„În fapt, la data de 6 martie a.c., în jurul orei 01,00, bărbatul a fost depistat conducând un autoturism pe Bulevardul Victoriei din municipiul Sibiu, având o concentrație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au stabilit faptul că dreptul sibianului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este anulat”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat, respectiv refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, la data de 8 martie a.c., fiind aplicată de către polițiști măsura de reținere 24 de ore pe bază de ordonanță.

Sibianul urmează a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările continuă la nivelul Serviciului Rutier Sibiu.

Comentariul meu

Lasă un răspuns