beat volan
foto: arhivă

Un sibian care avea dreptul de a conduce anulat a fost depistat de polițiști la volanul unui autoturism pe bulevardul Victoriei din Sibiu. Omul era băut și a refuzat recoltarea probelor din sânge. La două zile distanță, oamenii legii l-au reținut.

La data de 8 martie, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 33 de ani, cercetat penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

„În fapt, la data de 6 martie a.c., în jurul orei 01,00, bărbatul a fost depistat conducând un autoturism pe Bulevardul Victoriei din municipiul Sibiu, având o concentrație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au stabilit faptul că dreptul sibianului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este anulat”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat, respectiv refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, la data de 8 martie a.c., fiind aplicată de către polițiști măsura de reținere 24 de ore pe bază de ordonanță.

Sibianul urmează a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările continuă la nivelul Serviciului Rutier Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns