Conducerea Spitalului Județean dă explicații la CJ despre acuzațiile de la ATI

1.799

Persoanele aflate la conducerea Spitalului Județean Sibiu sunt chemați să dea explicații în ședința de Consiliu Județean, după dezvăluirile fostei angajate din ATI.

Solicitarea este făcută de consilierii PSD, scrie Mediafax.

Social-democrații din Consiliul Județean consideră „extrem de îngrijorătoare” dezvăluirile fostei angajate din ATI cu privire la aplicarea unor tratamentele necorespunzătoare pacienților internați.

„Asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru sănătatea, siguranța și viața pacientului trebuie sa fie o prioritate pentru toată lumea (…). Vom solicita, în prima ședință de consiliu, prezența atât a managerului, cât si a directorului medical ai SCJU Sibiu, pentru a oferi explicații referitoare la cele apărute în spațiul public”, au transmis, într-un comunicat de presă, consilierii județeni din PSD Sibiu.

Potrivit acestora, faptul că în ultimul an la spitalul județean din Sibiu au fost desfășurate două controale ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, ambele constatând nereguli, demonstrează că aici sunt probleme care se impun a fi rezolvate.

Aceștia mai spun că susțin anchetele desfășurate după dezvăluirile fostului angajat și, dacă în urma anchetelor se vor constata deficiențe, cer adoptarea unor măsuri imediate, pentru remedierea neregulilor constatate și, dacă va fi cazul, tragerea la răspundere a celor vinovați.

O fostă angajată de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a povestit, pentru publicația locală Turnu Sfatului, că pacienți în stare gravă cu COVID-19 au fost legați de mâini și de picioare, ignorați de cadrele medicale, sedați, astfel că au murit sufocați.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost înregistrat un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Gogu scrie

    As. Am dori și la spitalul nr3 un control n-ar fi rău la angajați se da spor de de covid pe oră pe oră unde ați mai văzut așa ceva daca cineva este depistat cu covid pe o secție și este ținut o ora sau doua personalu este platit tot timp a stat pacienți pe secția respectiva e corect ,?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.