fbpx

Rafila estimează atingerea deja a unei imunități la Covid de 20 la sută în România

641

Imunitatea la coronavirus ar fi de cel puțin 20% în România, potrivit estimărilor medicului Alexandru Rafila. În opinia specialistului , este foarte probabil să fie necesară vaccinarea perioadică, poate nu anuală.

Alexandru Rafila a declarat, miercuri seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că imunitatea la coronavirus în România este în acest moment cel puțin 20%.

Întrebat de ce, dacă 20% din oameni au trecut prin boală, unii nu au dezvoltat anticorpi, medicul a afirmat sunt persoane la care sistemul imun nu este reactiv: „Imunitatea prin boală durează între 3 și 6 luni, cu excepția celor care au avut forme grave, unde anticorpii sunt mai mulți. Vaccinarea oferă o protecție, sperăm noi, de 1-2 ani”.

Rafila a fost întrebat despre vaccinuri, în special despre AstraZeneca, și a afirmat că în Anglia 30% din populație a primit acest vaccin fără probleme deosebite.

„La orice vaccin aveți acces utilizați-l, sunt studii serioase care arată că acest vaccin a prevenit într-o măsură covârșitoare cazurile grave și decesele. În viitor, foarte probabil să fie necesară vaccinarea periodică, nu zic anuală. O imunitate stabilită acum cu siguranță constituie un bun suport pentru revaccinările ulterioare”, a spus medicul.

„Dacă aș vedea o acțiune care să aibă coerență și profesionalism, evident că toți am avea speranța să putem de Paște măcar să sărbătorim cu familiile, cred că e important. S-ar putea ca anul acesta speranța să fie la medicul Gheorghiță, pentru că dacă în perioada următoare vin tot mai multe vaccinuri, dacă reușim să le folosim în următoarele două luni s-ar putea ca reducerea transmiterii să se datoreze acestui număr mare de vaccinări”, a afirmat Alexandru Rafila.

Întrebat care a fost aspectul cel mai surprinzător al virusului, medicul a răspuns că variabilitatea manifestărilor clinice: „Boala nu are un profil clar, diferențele între felul în care evoluează la persoane de aceeași vârstă, fără probleme medicale, este foarte diferită, imprevizibilă, <accidentele> care apar la distanță mai scurtă sau mai lungă de infecție sunt prezente, nu afectează doar plămânii, ci tot organismul, apar leziuni neurologice, ale aparatului cardio vascular, este o boală complexă cu potențial de complicații. Sfatul meu care ar putea rezolva multe probleme: când aveți simptome, mergeți imediat la medic, investigați dacă se poate, începeți tratamentul cât de repede, nu așteptați acasă”.

Sursa mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.