Video – Ninge pe Valea Oltului – Circulați cu atenție

360

Dimineața de miercuri a venit cu temperaturi scăzute și cu fulgi de zăpadă. Ninge și pe Valea Oltului, iar polițiștii atrag atenția șoferilor să circule prudent.

Având în vedere avertizările pentru fenomenele meteo preconizate în perioada următoare, polițiștii vâlceni atrag atenția participanților la trafic cu privire la circulația în siguranță pe drumurile publice în condiții de iarnă.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii rutieri vă recomandă:

– Înainte de a pleca la drum, informați-vă cu privire la condițiile meteo și starea drumurilor.

– Echipați-vă mașina corespunzător! Prevederile legale interzic circulația autovehiculelor fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără a face vreo referire la o dată calendaristică.

– Circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara acestora, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

– Păstrați o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în față!

– Circulați cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiții de siguranță!

– Verificați și folosiți corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare cât și cel de climatizare și dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic.

– Reamintim că legislația rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităților și în timpul zilei.

– Evitați să acționați brusc frâna și mecanismele de direcție, deoarece puteți derapa foarte ușor! Folosiți cu precădere frâna de motor.

– Pe porțiunile acoperite cu mâzgă sau polei nu trebuie să virați și să frânați în același timp!
Pietonilor le recomandăm să sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să folosească pentru traversare numai trecerile pentru pietoni marcate și semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.