fodor – ”bugetul sibiului va fi mai mare decât în 2020. îl aprobăm în aprilie”

Bugetul Sibiului nu a fost încă adoptat din cauză că cel național a primit girul Parlamentului abia în data de 2 martie, iar în 9 martie a fost publicat în Monitorul Oficial.  Municipalitatea are astfel la dispoziție 45 de zile de la acel moment pentru a vota bugetul pe anul în curs, adică până în data de 23 aprilie 2021. Primarul Astrid Fodor spune însă că se va încerca aprobarea lui în prima jumătate a lui aprilie.

CITEȘTE ȘI ASTRID FODOR A ANUNȚAT CĂ NU VA CANDIDA PENTRU UN NOU MANDAT DE PRIMAR AL SIBIULUI

Pentru anul 2021 bugetul municipiului Sibiu va fi mai mare decât cel de anul trecut. Acest lucru se datorează fondurilor europene atrase pentru investițiile din oraș. ”Bugetul local aferent anului 2021 este mai mare decât cel aferent anului 2020. Creșterea se datorează, în principal, din veniturile rezultate din contractele de finanțare din fonduri externe nerambursabile încheiate de administrația locală, concret 24 contracte de finanțare nerambursabilă semnate. La momentul prezent nu putem avansa un procent de creștere, veniturile depinzând de sumele ce urmează a fi comunicate de ANAF si CJ Sibiu, respectiv cotele din impozitul pe venitul global si sumele din TVA.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Mai mult de jumătate dintre veniturile municipiului vor fi direcționate către investiții. ”Alocațiile bugetare sunt destinate serviciilor și lucrărilor necesare dezvoltării municipiul Sibiu și satisfacției interesului cetățenilor. Prin proiectul de buget aferent anului 2021 ne propunem o alocare de aproximativ 57% pentru investiții și aproximativ 43% pentru cheltuieli de funcționare (ex. curățenie, iluminat public, subvenție pentru transportul local de călători, reparații străzi, marcaje rutiere, reparații curente la unitățile de învățământ, etc.)”, explică Astrid Fodor.

Bugetul Sibiului are termen legal de aprobare până în data de 23 aprilie 2021. Dar, primarul Astrid Fodor spune că o ședință extraordinară a Consiliului Local ar putea fi convocată în prima jumătate a lui aprilie, pentru aprobarea acestuia. ”În perioada care urmează vom parcurge următoarele etape principale, conform legii finanțelor publice locale: comunicarea de către ANAF și CJ Sibiu a sumelor din TVA și a cotelor din impozitul pe venitul global, aferente municipiului Sibiu, ce vor fi incluse in bugetul local 2021, publicarea proiectului de buget local spre consultare publică, supunerea spre aprobare în ședință a consiliului local Sibiu. Conform legislației, termenul până la care trebuie aprobat bugetul local 2021 este 23 aprilie 2021, însă estimăm că îl vom supune aprobării consiliului local Sibiu în prima parte a lunii aprilie 2021”, spune Astrid Fodor.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ce fain! Abia asteptam sa vedem cum se duce iarasi aproape jumatate inapoi la Capitala, pt ca primaria este incapabila sa il cheltuiasca,