Foto Facebook Gheorghe Roman

Zeci de kilograme de gunoaie sunt adunate în aproape fiecare final de săptămână de la Barajul Ighiș, din Mediaș. Locul este unul preferat de localnici pentru petrecerea timpului liber, pentru că pe iarbă se poate face grătar, iar apa este aproape. Dar, deși vin aici pentru a respira aer curat, medieșenii nu au grijă de mediul înconjurător. După fiecare weekend în care vin aici, la plecare locul arată deplorabil. Este plin de deșeuri- pungi, pet-uri, resturi de toate felurile. Și în acest final de săptămână a fost la fel. Cei care au adunat gunoaiele au numărat aproximativ 400 de saci plini cu ele.

Primarul Mediașului le-a bătut obrazul celor care vin la Barajul Ighiș pentru a petrece câteva ore în aer liber, dar nu mențin locul curat. ”Doar duminică s-au strâns aproximativ 400 de saci de gunoi, și așa e în fiecare final de săptămână când lumea merge la grătar. Aruncă lumea, nu se joacă…”, a spus Gheorghe Roman pentru Ora de Sibiu.

Foto Facebook Gheorghe Roman

”Așa au înțeles unii concetățeni de-ai noștri că trebuie să lase în urma lor la Barajul Ighiș după ce s-au bucurat de aer curat și de tot ce le oferă mediul înconjurător …Urât, foarte urât . Ce ar mai fi de adăugat?”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Foto Facebook Gheorghe Roman
Foto Facebook Gheorghe Roman

A doua zi, cei de la firma de salubritate, dar și voluntari s-au mobilizat și au adunat ce alții au lăsat în urmă, acolo unde și-au petrecut timpul liber. ”În zona Barajului Ighiș s-a făcut din nou curățenie . Le mulțumesc pentru implicare atât colegilor mei de la S.C Ecosal S.A cât și voluntarilor. Vă îndemn pe toți cei care alegeți să vă petreceți timpul liber la un grătar, să păstrați mediul înconjurător cât mai curat”, a scris Gheorghe Roman.

Foto Facebook Gheorghe Roman
Foto Facebook Gheorghe Roman

 

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.