vaccinare covid 1
Sursa: unsplash.cm

Luni, 15 martie a început cea de-a treia etapă de vaccinare în România în care se poate vaccina populația generală. La nivelul județului Sibiu, programarea a început la ora 13:00.

Locurile pentru programarea la vaccinare pentru populația generală din Sibiu au devenit vizibile în platformă luni, 15 martie, la ora 13.00. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de așteptare. Sibienii s-au înghesuit să se înscrie pe platformă, astfel că, în primele două ore de la start, peste 10.000 de persoane s-au înscris pe listele de așteptare din centrele de vaccinare amenajate în județul Sibiu. Jumătate dintre acestea, au optat pentru centrele de vaccinare din municipiul Sibiu. Cele mai multe persoane s-au înscris în centrele în care se administrează serul Pfizer, respectiv centrele de vaccinare fixe SB C12 Agnita, C13 Avrig, C1 Sibiu, C9 Mediaș și C9 Tălmaciu.

Cum funcționează listele de așteptare

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

  • persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;
  • persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);
  • persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile și angajații din domenii esențiale, cât și pentru populația generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcție de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.

Cum ne înscriem pe listele de așteptare

Programările la vaccinare se pot realiza atât prin intermediul platformei electronice, cât și prin apelarea numărului de call center. Dacă optați pentru prima variantă, trebuie să accesați site-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/  și să creați un cont. Următorul pas este să completați profilul cu datele personale pentru a identifica în ce categorie eligibilă pentru vaccinare vă încadrați, apoi mergeți spre programarea propriu-zisă.

În cazul în care nu există locuri disponibile, există oportunitatea de a te înscrie pe lista de așteptare.

În momentul în car locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primește o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicație, pentru alegerea zilei și a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de așteptare, însă va pierde poziția ocupată inițial.

Există posibilitatea de programare și prin call center,  la numărul 021.414.44.25. Atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare in ziua și in intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate si nu este necesar sa confirme programarea.

Comentariul meu

Lasă un răspuns