trei ventilatoare de la ati covid din sibiu s-au stricat - toate paturile sunt ocupate

Secția de Terapie Intensivă dedicată pacienților infectați cu Covid 19 din județul Sibiu este plină. Niciun pat nu este liber, dar secția nu este la capacitate maximă. Și asta din cauza faptului că trei paturi nu pot fi folosite pentru că ventilatoarele sunt defecte.

Secția ATI covid din cadrul Spitalului Județean Sibiu este plină. Modularul din curtea spitalului are 28 de paturi. Dar, la acest moment doar 25 sunt funcționale. ”Trei ventilatoare au probleme de ordin tehnic. Spitalul a înștiințat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției și o să vedem ce decizii se iau. În același timp firma care se ocupă de mentenanța sistemului electric a făcut o recomandare ca din cele 28 de paturi 25 să funcționeze în același timp”, a declarat Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Așadar, la începutul valului trei al pandemiei, în condițiile în care numărul sibienilor infectați este zilnic aproximativ 100, la Spitalul Județean trei paturi din ATI covid sunt nefuncționale. Restul, ocupate. În total, în județ, 37 de persoane sunt internate la ATI.

Marți, 16 martie, rata de infectare la nivelul municipiului Sibiu este de 3,81, în județ de 2,43 la mia de locuitori și au fost raportate 88 de cazuri noi de infectare.

 

Ultima oră

Comentariul meu