tinerii, cei mai afectați de noul val al pandemiei
Foto arhivă

Valul al treilea al pandemiei a început deja, numărul cazurilor este în creștere de zile bune. Medicii spun însă că este diferit față de celelalte două, pentru că tinerii sunt cei mai afectați. ei reprezintă categoria de populație care acum ajunge în stare gravă la spital.

Medicul infecţionist Adrian Marinescu spune de ce tinerii sunt acum mai expuşi îmbolnărivirilor: „Când vorbim de tulpina din Marea Britanie, într-adevăr sunt câteva caracteristici, ca de exemplu cele legate de vârstă. Vorbim chiar şi de copii, nu într-un număr atât de mare, dar şi în cazul copiilor sunt anumite modificări în sfera neurologică care apar în cazul acestei tulpini”.

„Deci sunt nişte elemente care explică de ce tinerii au mai multe infecţii şi dintre aceştia e un procent, care nu e foarte mare, dar e un procent care va face şi forme severe şi de aici si aceste cazuri despre care vorbim”, a afirmat medicul infecţionist Adrian Marinescu.

Avem doar cinci laboratoare care secvenţiază probele, iar până acum au fost făcute doar 850 de secvenţieri ale tulpinilor în circulaţie.

Comisia Europeană a recomandat statelor membre să secvenţieze cel puţin 5% din testele pozitive.

„Terapiile actuale sunt eficiente şi pentru tulpina din Marea Britanie. Doar că într-adevăr trebuie să avem o testare extinsă, în aşa fel încât diagnosticul să fie pus cât se poate de repede. Pentru că şi intervenţia dacă se face la primele zile de la debut, categoric că poate să facă diferenţa. Atunci când pacientul ajunge târziu, când are deja complicaţii, are o formă severă, posibilitatea de intervenţie este mult limitată”, a concluzionat Marinescu.

Sursa Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu