Poliția chemată la Teatrul Gong – Se cercetează o presupusă întrunire ilegală

2.389

Un echipaj al poliției a fost chemat joi dimineața la Teatrul Gong. Sibianul care a anunțat oamenii legii reclamă faptul că înăuntru a avut loc o adunare, chiar dacă  Sibiul se află în scenariul roșu, iar astfel de evenimente sunt interzise. Adrian Tibu, directorul Teatrului a fost nevoit să explice polițiștilor ce s-a întâmplat în instituție și să semneze câteva declarații.

UPDATE  Polițiștii care au verificat situația de la Teatrul Gong nu au constatat încălcarea vreunei reguli anti covid.”În urma intervenției polițiștilor nu s-au constatat nereguli cu privire la modul de organizare al întâlnirii, din punct de vedere al respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea infectării cu Covid 19”, a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

”Da, scriu niște declarații, după ce poliția a fost anunțată că organizăm o adunare cu sute de oameni…De fapt este vorba despre o licitație publică pentru închirierea tonetelor de pe strada Papiu Ilarian. Cei de la domeniul Public din Primărie nu au un spațiu suficient de mare pentru a organiza licitația cu respectarea normelor de distanțare, așa că au ținut-o la noi. S-a desfășurat în sala de spectacole de la parter, care are 173 de locuri. Pentru a respecta acea măsură cu ocuparea la 30% din capacitate, ar fi trebuit ca în sală să fie 40 de oameni. La prima etapă a licitației au fost 5 oameni în sală, iar la cea de-a doua 12 persoane. Deci măsura de distanțare a fost respectată”, a declarat pentru Ora de Sibiu Adrian Tibu, directorul Teatrului Gong.

Spectacolele Teatrului Gong au fost suspendate în momentul în care Sibiul a intrat în scenariul roșu și se desfășoară online. ”Desigur că Teatrul Gong și-a anulat evenimentele culturale cu public, începând din 12 martie, toate spectacolele și atelierele noastre sunt online. Dar activitatea Teatrului ca instituție continuă. În schimb, măsurile din normativ permit organizarea de întâlniri, chiar și de workshopuri, cu un număr de participanți de maximum 25 de persoane în interior și 50 de persoane în exterior, coroborat cu respectarea normelor de sănătate publică, desigur! Vreau să cred că sesizarea la care faceți referire are la bază o confuzie și nu rele intenții, pentru a fi cazul unui răspuns în instanță”, spune Adrian Tibu.

În urma celor constatate polițiștii sibieni vor hotărî ce măsuri trebuie luate sau dacă se impune luarea unor măsuri.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)