VIDEO FOTO Inundații în parcul Sub Arini – Apa a ajuns și într-o gospodărie

1.478

Precipitațiile abundente din ultimele zile și colmatarea pârâului Trinkbach au dus la inundarea zonei joase din Parcul sub Arini, în apropierea patinoarului. Mai grav însă este faptul că o gospodărie din zonă este plină cu apă, iar proprietarii spun că de trei zile au făcut reclamații peste reclamații și nimeni nu își asumă administrarea pârâului. Cei de la Apă Canal au găsit o soluție, deși nu intră în sfera lor de activitate.

Gospodăria de pe strada Zaharia Boiu nr 39 este inundată de mai bine de două zile. Oamenii spun că apa a început să se adune în grădina lor în urma ploilor abundente care au făcut ca pârâul Trinkbach să se umfle. Proprietarii au făcut nenumărate sesizări, dar au fost ”pasați” de la o instituție la alta.

”Am făcut sesizări la Apele Române, la Primărie, la Apă Canal. Ne-au trimis de la unii la alții, fiecare spunea că e treaba celuilalt. Până la urmă am înțeles că ar fi de datoria Primăriei să se ocupe de curățarea apei ca să nu se mai întâmple asta. Acum câteva zile s-au toaletat copacii din parc. Ce a fost mare au luat cu un camion, dar resturile mai mici le-au dat pe râu în jos, așa că s-a înfundat și apa a ieșit din matcă. A inundat poienița, terenurile de tenis și curtea, grădina noastră”, spun proprietarii.

video

Aceștia i-au chemat în ajutor pe ei de la ISU, care nu au reușit să scoată apa cu ele două motopompe. Joi dimineața cei de la Apă Canal au găsit o soluție. ”Am încercat și noi să scoatem apa, dar fără reușită. Pârâul este colmatat cu crengi, s-au format niște dopuri. Apa trece pe sub niște betoane pe care ne-am hotărât să le spargem, să decolmatăm și să se reia cursul firesc al apei. Aceste acțiuni nu fac parte din activitatea noastră, dar încercăm să ajutăm cetățenii”, spune Thomas Roth, purtătorul de cuvânt al Apă Canal Sibiu.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi