Tilișca ar putea intra în carantină – Rata a trecut de șase

469

Rata de infectare în Tilișca a depășit șase cazuri la mia de locuitori, astfel că riscă să fie carantinată. Autoritățile locale au trimis situația către INSP și, în funcție de răspunsul primit, se va lua o decizie.

Având în vedere faptul că în UAT Tilișca, rata de incidență cumulată înregistrată în ultimele 14 zile este de 6,2/1000 de locuitori, conform art. 12 din Legea nr 136/2020 Direcția de Sănătate Publică a efectuat analiza de risc a acestei localități și a transmis-o Institutului Național de Sănătate Publică pentru acordarea avizului de carantină zonală, urmând ca în funcție de răspunsului INSP, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, să se întrunească și să adopte măsurile care se impun, potrivit Prefecturii Sibiu.

De asemenea având în vedere faptul că în data de 17.03.2021 în UAT Târnava rata de incidență a depășit pragul de peste 3/1000 de locuitori, iar confirm art. 3 din Hotărârea nr. 24/2021 a CJSU Sibiu, începând de mâine 20.03.2021 se vor aplica măsurile de prevenire aferente acestui prag.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.