Amenzi de 2.750 de lei la Sibiu – Pentru plimbări nejustificate și neportul măștii

2.507

Polițiștii sibieni au aplicat zeci de sancțiuni pentru neportul măștii de protecție în spațiile publice și pentru deplasările nejustificate. Un tânăr care n-a stat în carantină s-a ales și el cu amendă.

„În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 122 de forțe ale poliției și poliției locale. Astfel, au fost verificate 1.618 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 64 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 337 de mijloace de transport, din care 25 de mijloace de transport în comun”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.750 de lei, dintre care:

– 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Coveș, revenit din străinătate;
– 60 de sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
– 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.750 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali au verificat 322 de persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.