Arafat, în ziua cu record de pacienți internați pe ATI – „1.408 paturi în toată țara”

725

Sâmbătă a fost ziua cu cele mai multe persoane internate pe secțiile de Terapie Intensivă cu COVID-19 din țară. Raed Arafat a declarat că, în prezent, în România, există 1.408 paturi pentru ATI și că s-a crescut capacitatea de internare, scrie Mediafax.

În ședința de sâmbătă, condusă de premierul Florin Cîțu, la care au participat și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, vicepremierul Dan Barna, precum și experți în sănătate, s-au discutat aspectele ce țin de domeniul medical în noua situație epidemiologică, a spus Raed Arafat, după ședința care a avut loc la Ministerul de Interne.

„S-a discutat ce măsuri s-au luat până acum, ce măsuri se propun. În această ședință nu s-au luat decizii. Doar s-au făcut analize. În 2 – 3 zile avem niște concluzii finale”, a spus Arafat.

Întrebat despre recordul înregistrat sâmbătă la Terapie Intensivă, Arafat a spus că se lucrează în continuare pentru suplimentarea capacității în ATI pentru bolnavii cu coronavirus.

„La Malaxa avem 5 paturi suplimentare, la Matei Balș am crescut capacitatea la 40 de paturi, la Pantelimon vrem să ajungem la 40 de paturi. Când am făcut ultima analiză erau 1.408 paturi (paturi ATI în țară – n.r.)”, a spus Raed Arafat.

Sâmbătă a fost înregistrat un record absolut în secțiile de Terapie Intensivă, fiind internați 1.324 de pacienți în stare gravă cu COVID-19, cel mai mare număr de la declararea pandemiei. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.096 de cazuri noi, iar 112 au murit.

Premierul Florin Cîțu a solicitat ca numărul de paturi în ATI să crească la 1.600: „Am cerut foarte clar și urgent să crească numărul de paturi la 1.600, noua țintă pentru CNCCI. E nevoie să creștem urgent numărul de paturi în ATI la 1.600 cel puțin ca să ne asigurăm că nu vom avea probleme”, a spus premierul.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.