fbpx

Măsuri dure împotriva cluburilor și restaurantelor care nu respectă restricțiile – Vor avea activitatea suspendată

657

Guvernul României ia în calcul măsuri dure împotriva restaurantelor și cluburilor care nu respectă restricțiile. Premierul Florin Cîțu ia în calcul și o ordonanță de urgență. Vicepremierul Dan Barna spune că e de accord cu introducerea de măsuri care merg până la suspendarea activității celor care nu respectă regulile.

„Am solicitat dlui președinte Ludovic Orban să aducă în discuția coaliției să aducă posibilitatea să putem să suspendăm activitatea acestor agenți economici. Avem două variante – amendarea proiectului de lege de aprobare a OUG pentru modificarea Legii 55 sau să venim cu un act normativ. Este obligatoriu să venim cu un proiect de lege, pentru că pe o decizie CCR, nu putem introduce noi restricții prin OUG, ci numai prin lege”, spune Lucian Bode.
Ministrul de INterne spune că actul normativ trebuie să reglementeze foarte clar în ce condiții se poate ajunge la suspendarea unui agent economic, în ce condiții se poate ajunge la sigilarea sediului și ce riscă agentul economic care nu respectă regulile.
Bode mai spune că „o amendă de 1000 de lei dată unui club de fițe în București nu rezolvă problema”.

CITIȚI ȘI: Restaurantele amendate de trei ori pentru încălcarea restricțiilor, vor fi închise de autorități

Barna e de accord cu propunerea
Suspendarea activității cluburilor care nu respectă regulile de protecție sanitară este o măsură firească, spune vicepremierul Dan Barna, lider al USR: „E o măsură necesară pentru că cifrele și datele privind pandemia nu arată deloc încurajator”.
„Este o măsură firească, fiindcă, din păcate, iar aceasta este o realitate pe care ezităm să o spunem, sunt oameni care respectă legea și oameni care ocolesc sau croșetează legea. O astfel de lege măsură e necesară pentru a nu mai avea locații unde se plătesc zilnic amenzi, iar activitatea merge mai departe sub o aparență de legalitate. E o măsură necesară pentru că cifrele și datele privind pandemia nu arată deloc încurajator”, spune Dan Barna. El menționează o o astfel de discuție va avea loc și în Executiv.
„Vedem că presiunea pe sistemul sanitar și evoluția pandemiei confirmă că ideea că lucrurile sunt simple nu e consistentă. România are astăzi cele mai ușoare restricții din Europa, valul trei vine peste noi și trebuie să fim foarte exigenți și foarte responsabili”, spune Barna.

Câțu e și el categoric
Cluburile și restaurantele care încalcă restricțiile vor avea activitatea suspendată, spune premierul Florin Cîțu, care anunță că Executivul are pregătit un proiect de ordonanță de urgență pentru situația în care Parlamentul nu aprobă propunerea Guvernului.
În unele cluburi din București au fost organizate petreceri sămbâtă seara. Imagini au fost surprinse în mai multe localuri din zona de Nord și postate pe rețelele de socializare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.