Ministerul Sănătății vrea schimbarea criteriilor de carantinare a localităților

2.609

Ministerul Sănătății propune schimbarea criteriilor pentru intrarea în carantină a localităților, ca să țină cont de numărul de teste efectuate, dar și de situația locurilor de la Terapie Intensivă.

Experții și-au dat seamna că incidența cazurilor e foarte dependentă de testare și că acolo unde se testează puțin, incidența e mică, dar acest lucru nu prezintă de fapt situația reală. Luni, ministerul cheamă DSP și INSP la consultări. Intenția e ca aglomerarea spitalelor să conteze mai mult, iar rata de pozitivare să fie luată în calcul, a spus Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății, la Digi24.

„Ce vrem să discutăm este ca această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul niște indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturației, al încărcării secțiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic. Aici, dacă vezi că ai 1400 locuri de terapie și o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total”, a spus Moldovan.

„De asemenea, mi-aș dori să introducem și un indicator care să ne arate gradul de testare, pentru că noi știm că ne-ar trebui cam 500 teste la 100.00 de oameni ca să ne putem face o imagine semnificativ statistică a ceea ce se întâmplă în populație. Or, sunt județe unde nu avem acest număr de teste”, a adăugat ea.

Sursa: Digi 24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. C scrie

    Dar cu directiva UE in care rata celebra de infectare (pt ca oricum nu mai conteaza altceva in tara aceasta, poate avea loc un cutremur si vajnica secretara de stat ce ar spune despre?nimic ca de obicei ar lua pozitia mutului) este calculata altfel decat 3 /1000, despre asta nu se spune nimic. Doar cat mai mult sa se puna tara pe butuci pentru totdeauna daca se poate. Da dar urmand ceea ce spun expertii-care experti ca pana anul trecut nu a existat covid-19? Experti in ce? Pot fi lamurita?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.