politia carantina
foto arhivă

Autoritățile urmează să introducă în România restricții suplimentare iar Printre acestea se numără inclusiv o carantină prelungită pe timp de noapte.

Șeful DSU, Raed Arafat, anunță că în timpul acestei săptămâni urmează să fie aprobate restricții suplimentare, inclusiv o carantină prelungită pe timp de noapte, despre care spune că este o măsură care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului Sars-Cov-2.
„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului”, spune la Digi24 Raed Arafat, întrebat dacă ar fi de acord cu o carantină prelungită pe timp de noapte”, spune la Digi24 raed Arafat.
Secretarul de stat din MAI spune că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte țări.
Totodată, Raed Arafat a respins ideea unei carantine totale de week-end.
„Astea sunt discuții pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi și să nu ieși deloc nu cred că așa ceva va fi , dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activități vor fi reduse. Să te duci în oraș, să te plimbi departe de acasă după o anumită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuție la nivelul Comitetului tehnico-științific. Urmează să se facă o propunere CNSU”, adaugă Arafat.
Raed Arafat spune că noi măsuri vor fi aprobate în cursul acestei săptămâni.
„Nu înseamnă asta mâine, dar în cursul acestei săptămâni urmează să se vină cu anumite aspecte care să fie aplicate probabil în timpul weekendului”, conchide Arafat.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.149 de cazuri noi de COVID-19, iar 174 de români au murit, după ce s-au infectat cu SARS-COV-2.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

3 Commentarii

Comentariu

  1. ca sa ne inghesuim in restul orelor…si persoane in moarte cerebrala ar lua decizii mao bune decat astia. sunt de pe alta lume, sa vina cineva sa ne scape de ei.

  2. Dar noi am inchis scolile… se vede ca si Arafat asta o facut scoala online! Idiotenile repede le copiem, fara discernamant (ce sa mai vorbim de baza (pseudo)stiintifica)!