Vacanța de primăvară se prelungește cu trei săptămâni – Ține o lună

7.018

Vacanța de primăvară va fi prelungită cu trei săptămâni. Elevii vor avea liber în perioada 2 aprilie – 4 mai, anunță ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, conform Mediafax.

„Pentru ca perturbările să fie minime am propus o serie de modificări în structura anului școlar. (…) Propunând o vacanță de primăvară care să înceapă pe data de 2 aprilie până în 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice și ortodoxe. Deci vacanță de primăvară prelungită cu trei săptămâni. În acest fel, perioada lunii aprilie, care e cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilității. Al doilea avantaj e că examenul de bacalaureat se păstrează la datele planificate, cu prezență fizică. Se va desfășura între 28 iunie și 1 iulie. Vom echivala competențele. Un alt avantaj, în afară de derularea până pe 31 martie a simulărilor, se regăsește în păstrarea datelor evaluărilor claselor a IV-a și a VI-a, iar la clasa a II-a urmând a fi reprogramate în luna mai”, anunță ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

El spune că elevii suferă nu numai pierderi școlare, ci și la nivel de tulburări comportamentale generate de lipsa de socializare.

„Suntem într-o situație în care e nevoie de decizii care să producă cât mai puține perturbări la nivelul sistemului de învățământ. Rămânem consecvenți principiului că școlile trebuie să se închidă ultimele, dacă e nevoie. Am semnat și transmis spre semnare Ministerului Sănătății ordinul de ministru comun prin care se va înlocui sintagma <depășirea pragului de șase la mie> cu sintagma <intrare în carantină>”, transmite Câmpeanu.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.