Gafă a ministrului Apărării la Sibiu – A postat pe Facebook parolele unui call center militar

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vizitat marți Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. În urma vizitei, acesta a publicat pe contul său de Facebook mai multe poze, iar  în una dintre aceste poze apar și date de acces ale unor conturi și videoconferințe plus numere de telefon folosite de angajați ai unui call center MApN din Sibiu, scrie Digi 24.

„Fotografiile au fost realizate în Call Center-ul MApN și imediat ce a fost semnalată situația au fost înlăturate de echipa de comunicare care administrează pagina oficială a ministrului. Vă informăm ca nu au existat accesări sau intenții de accesare. Parolele au fost schimbate imediat”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

„Împreună cu colegii mei parlamentari din comisiile de apărare am vizitat astăzi, la Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, una dintre cele mai moderne instituții de învățământ universitar din România.

Prima vizită în unități ale MApN a membrilor Comisiilor pentru apărare din Senat şi Camera Deputaților a fost într-o instituție de învățământ superior pentru a vedea care sunt valorile sistemului de formare, educare și dezvoltare a leadership-ului militar, acolo unde se pregătesc ofiţerii din cea mai numeroasă categorie de forţe a Armatei României. Împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, le-am prezentat parlamentarilor misiunile, prioritățile și programele de înzestrare ale Armatei României – în derulare și de perspectivă.

Președinții celor două comisii, senatorul Nicoleta Pauliuc și deputatul Constantin Șovăială, cât şi parlamentarii prezenţi în delegație și-au exprimat disponibilitatea de a lua parte, în viitor, la mai multe astfel de activități, care au rolul de a aprofunda relațiile dintre Comisiile de apărare și Ministerul Apărării Naționale și de a dezvolta o colaborare fructuoasă în domeniul securității și apărării.

Precizez că desfășurarea activității a fost adaptată actualului context pandemic, fiind respectate toate măsurile de distanțare și protecție sanitară”, arată postarea ministrului, însoțită de imagini din interiorul clădirii Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu.

Datele de logare afișate pe o tablă sunt ale persoanelor care lucrează în call-centerul Armatei din Sibiu. La câteva ore după postarea imaginii și a publicării în media, poza respectivă a fost scoasă. Însă aceasta a devenit virală, circulând pe social media.

Sursa: Digi 24

Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu”ministrul aparariiministrul ciucavizita aft
Comentarii (0)
Comentează