spital4

Noul Spital Județean se află în faza de autorizare a construcției din partea Primăriei Sibiu. Dar, pe ultima sută de metri, se schimbă datele tehnice. Mai exact, pentru a fi o clădire eficientă termic s-a luat decizia ca termoizolația folosită să fie de o grosime mai mare. Astfel, indicatorii tehnici se modifică, iar acest lucru trebuie aprobat de consilierii județeni în ședința de la finalul lunii.

Proiectul inițial arăta că suprafața construită este de 20.542 metri pătrați, pentru ca noile calcule să arate că va fi de 20.912 metri pătrați, ceea ce înseamnă o diferență de 370 metri pătrați pe suprafața construită.

În aceste condiții suprafața desfășurată crește și ea de la 114.966 metri pătrați la 118.881 metri pătrați, adică cu o diferență de 3.915 metri pătrați.

”În vederea realizării unei clădiri eficiente din punct de vedere energetic s-a propus termoizolația acesteia. Soluția aduce, pe lângă eficienţă energetică, și siguranță maximă la incendiu, durabilitate, pereți care respiră, izolare acustică, precum și grijă pentru mediu . În urma întocmirii Documentației tehnice de autorizare de construire, a rezultat necesitatea măririi grosimii acestui strat de termoizolație, rezultând modificarea suprafețelor construite și desfășurate”, se arată în propunerea de hotărâre a Consiliului Județean.

Numărul locurilor de parcare se reduce și el, de la 975 prevăzute inițial la 975 la 956 la nivelul solului, din care 66 locuri pentru persoanele cu dizabilități și 13 locuri pentru ambulanțe.

Comentariul meu

Lasă un răspuns