Păltiniș și Bâlea intră în scenariu roșu – Restaurantele deschise doar pentru cei cazați

686

Rata de infectare la nivelul județului Sibiu a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ajungând miercuri, 24 martie la 3,04, ceea ce înseamnă că județul trece în scenariu roșu. În stațiunile montane Bâlea Lac și Păltiniș, se pun în aplicare măsuri restrictive, în funcție de incidența pe județ.

Având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1065/2020, pentru stațiunea Bâlea Lac și stațiunea Păltiniș, se vor pune în aplicare măsuri restrictive prin raportarea la rata de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile la mia de locuitori, la nivelului județului Sibiu. Miercuri, 24 martie, rata de incidență la nivelul județului Sibiu a ajuns la 3,04 de cazuri la mia de locuitori, ceea ce presupune introducerea noilor restricții. Măsurile au ca termen de punere în aplicare maximum de 48 de ore, timp în care Prefectura Sibiu va adopta o decizie în acest sens. Printre cele mia importante măsuri care vizează stațiunile montane se numără interzicerea activitatății cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, in interiorul clădirilor, precum şi în interiorul altor spaţii publice închise, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu excepția deservirii persoanelor cazate.

Lista completă a restricțiilor:

  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
  • În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi anterior care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi;
  • Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi