raluca turcan

Ministerul Muncii are în lucru două proiecte de ordonanțe de urgență privind reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă. Turcan spune că această procedură trebuie să devină treptat o regulă, scrie Mediafax.

„Am continuat astăzi seria întâlnirilor cu reprezentanții patronatelor din România, pentru a discuta despre prioritățile acestei perioade, atât în domeniul digitalizării, relațiilor de muncă și instituțiilor, cât și în cel al creșterii ocupării prin măsuri active. Dat fiind contextul pandemic și economic, ne-am propus să intensificăm eforturile începute anul trecut în ceea ce privește digitalizarea Ministerului Muncii și a instituțiilor din subordine. Prin PNRR, vom aloca aproximativ 160 de milioane de euro pentru proiectele de reformă instituțională, prin digitalizarea Casei Naționale de Pensii Publice și a caselor județene, a Inspecției Muncii, a Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă și a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială”, transmite Raluca Turcan.

Ea anunță că, pentru a simplifica relațiile de muncă în contextul pandemiei, Ministerul Muncii are deja în lucru două proiecte de ordonanțe de urgență.

„Reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă, astfel încât această procedură să devină treptat o regulă. Flexibilizarea telemuncii, în contextul în care, potrivit datelor deținute de patronate, aproximativ 30% dintre angajați sunt acum în telemuncă. Am mai stabilit cu reprezentanții patronatelor să avem o colaborare strânsă pentru elaborarea noului set de măsuri active pe care îl avem în vedere pentru a crește ocuparea, între acestea fiind incluse reglementarea muncilor casnice, prelungirea măsurilor active destinate sezonierilor și măsuri active destinate tinerilor, persoanelor aflate în șomaj, măsuri de sprijin pentru companiile mici sau pentru cele din anumite domenii de activitate”, adaugă ministrul Muncii.

Turcan precizează că și-a propus să finalizeze discuțiile pe marginea formulei de stabilire a salariului minim în calendarul agreat la început de an.

„Am adresat partenerilor noștri invitația de a organiza, în cursul lunii viitoare, o întâlnire special dedicată acestui subiect, în care să discutăm propunerile formulate până acum în cursul discuțiilor dintre sindicate în patronate”, conchide Raluca Turcan.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu