fbpx

Guvernul a adoptat legea pentru închiderea restaurantelor și cluburilor care nu respectă regulile anti-Covid

963

Nu mai e de glumit. Guvernul României a aprobat în ședința de joi un proiect de lege care să permită suspendarea activității cluburilor și restaurantelor care nu respectă regulile anti-Covid.

„Guvernul a adoptat în primă lectură un proiect de lege. Așa cum am promis în condițiile în care Parlamentul României nu ia în discuție amendamentele pe care noi le-am propus la Legea 55, noi propunem un proiect de lege. În primă lectură, pentru că trebuie să parcurgem toate procedurile legale, de transparență. Așteptăm punctul de vedere al avizatorilor și cel mai probabil săptămâna viitoare vom aproba acest PL și îl vom trimite în pc de urgență în Parlament”, anunță Lucian Bode.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ CU NOILE RESTRICȚII DIN ROMÂNIA

El spune că suspendarea activității cluburilor și restaurantelor care nu respectă regulile ar fi una „adecvată și proporțională”.
„În prezent, legea 55 prevede sancțiunea contravențională principală a amenzii în cazul nerespectării de conducătorilor agenților economici a condițiilor stabilite referitoare la desfășurarea acticvității, respectiv a suspendării activității acestora. În practică s-a constatat că anumiți agenți economici, reduși numeric, e adevărat, dar vizibili, au continuat să încalce prevederile legale. am considerat că aplicarea sancțiunii contravenționale este nesemnificativă în raport cu profitul realizat. Considerăm necesară instituireas unei sancțiuni contravenționale complementare. Opinăm că închiderea pe o perioadă de 15 zile, respectiv 30 de zile a sediului principal sau secundar în care desfășoară activitatea constituie o măsură adecvată și proporțională”, adaugă Bode.

CITIȚI ȘI: Noile restricții pentru Sibiu, Șelimbăr și Cisnădie – Circulația interzisă după 20:00. Magazinele, program până la 18:00 – Sălile de fitness se închid

El precizează că aplicarea sancțiunii complementare se va materializa prin afișarea, în primă fază, la loc vizibil a mesajulului că spațiul e închis temporar din cauza nerespectării măsurilor dispuse, iar ulterior nerespectarea sancțiunii complementare se va materializa prin aplicarea de sigilii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.