politistii anului 1

Paul Bud și Alexandru Talpalaru sunt cei doi polițiști sibieni care au obținut performanțe deosebite în anul 2020 și au primit distincția ”Polițistul Anului”.

Agentul șef de poliție, Paul Bud are 35 de ani și din 2005 activează în cadrul Serviciului de Investigații Criminale. De-a lungul carierei, Paul a reușit numeroase performanțe. Polițistul sibian este decernat pentru a doua oară cu distincția ”Polițistul Anului”, prima fiind obținută în anul  2013. Anul 2020 a fost unul plin  pentru Paul, dar care a adus multe rezultate.

CTIȚI ȘI: FOTO: Polițiștii anului la Sibiu – Alexandru Talpalaru și Paul Bud, premiați pentru rezultate deosebite

”Pe parcursul anului 2020, Paul Bud s-a remarcat prin următoarele rezultate obținute: a participat la destructurarea unei grupări infracționale care acționa în municipiului Sibiu, a reușit prinderea în flagrant a mai multor autori de furturi din locuință și furturi de telefoane mobile, a reușit prinderea a două persoane urmărite general pentru săvârșirea mai multor infracțiuni în străinătate, a identificat și reținut persoane cercetate penal sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni grave, precum viol, acte sexuale și proxenetism.”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

Cel de-al doilea polițist cu performanțe deosebite este Alexandru Talpalaru. Polițistul sibian are 34 de ani și din anul 2012 activează în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Performanțele obținute pe parcursul anului 2020 au fost deosebite, aducându-i astfel, prima distincție  ”Polițistul Anului”. Alexandru a făcut parte din echipa care a instrumentat cel mai mare dosar al inspectoratului, mai exact dosarul ce a avut ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și în care au fost efectuate 42 de percheziții domiciliare dar și la sediile societăților în care se desfășura activitatea infracțională, atât din țară și din străinătate, pentru destructurarea concomitentă a trei grupări infracționale organizate care acționau în domeniul forței de muncă.

”Vorbim de un dosar de o mare anvergură, cu peste 15 mii de persoane înșelate, induse în eroare prin oferirea de locuri de muncă fictive pentru care li se solicitau diferite sume de bani. Față de 31 de persoane au fost luate măsuri preventive, dintr-un total de 98 de suspecți. Trebuie să menționez faptul că și structura din care face parte ofițerul a primit diploma de „Cea mai performantă structura în 2020”., transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

Comentariul meu

Lasă un răspuns