UPDATE – Noile restricții: Magazine se închid de la ora 18:00 – Circulația interzisă după 20:00

18.521

Comitetul Național pentru Situații de Urgență face mai multe propuneri în contextul creșterii cazurilor de coronavirus. Printre propuneri se numără interzicerea circulației persoanelor în afara localităților cu rată mai mare de trei cazuri la mia de locuitori. Totodată, în localitățile cu rata de infectare mai mare de 7, circulația este restricționată după ora 20:00, scrie Digi24.

UPDATE – Guvernul a adoptat noile restricții
Guvernul României a aprobat joi noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Acestea vizează în special localitățile cu o rată de infectare mai mare de 4 la mie. În Sibiu rata este acum (joi, 25 martie) de 4,7 la mia de locuitori. Acestea au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc joi. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri, imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ CU NOILE RESTRICȚII

ȘTIREA INIȚIALĂ
La acestă oră autoritățile discută mai multe propuneri care ar putea fi adoptate în ședința CNSU și transmise spre aprobare Guvernului.

Printre aceste decizii se numără interzicerea părăsirii localităților care au o rată de incidență mai mare de 3 la mie. Excepție fac situațiile în care este tranzitată localitatea sau pentru motive justificate cum ar fi în interes de serviciu, pentru îngrijirea unui minor sau a unei persoane bolnave sau în vârstă, ori pentru asistență medicală.

De asemenea, CNSU ar putea propune ca în localitățile unde incidența depășește rata de 7 la mie să se interzică părăsirea locuinței după ora 20:00 pe tot parcursul săptămânii. La o rată între 3,5 și 7 la mie măsura ar urma să se aplice doar în weekend.

Magazinele se vor închide mai repede în weekend în localitățile cu o rată mai mare de 3,5 la mie. Ora propusă este 18:00. Dacă rata este mai mare de 7 la mie, magazinele vor fi închise la ora 18:00 pe tot parcursul săptămânii.

Se vor închide și sălile de fitness.

Sursa: Digi24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.