Începe simularea pentru Evaluarea Națională – 24 de elevi pierd examenele din cauza carantinei

199

Simularea examenului de Bacalaureat s-a încheiat, iar de luni, 29 martie, începe simularea examenului de Evaluare Națională. La nivelul județului Sibiu 2.987 elevi de clasa a VIII-a din 98 de unități de învățământ vor susține examenele. Carantinarea Tilișcăi însă și un coleg infectat cu covid îi ține însă în case pe 24 de elevi car nu vor putea merge la examene.

”Din cauza deciziei de carantinare emisă de către Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu în 19.03.2021, privind aprobarea scenariului de funcționare a unităților de învățământ din județul Sibiu în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, 8 elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Tilișca nu vor putea susține simularea examenului de Evaluare Națională. De asmenea, 16 elevi din clasa a VIII-a A de la Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale” Sibiu nu participă la simularea EN8 din cauza a două cazuri de elevi confirmați pozitiv”, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Probele din cadrul simulării încep la ora 9.00, moment în care , în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în sălile de examen este permis până la ora 8.30. Timpul destinat unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.
În acest an, subiectele pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt redactate sub forma unei broșuri și se vor tipări față-verso, așa cum sunt transmise de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Repartizarea candidaților pe săli se va realiza astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, fără a amesteca colectivele de elevi.

În conformitate cu OME nr. 3 449 din 05.03.2021, rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a ”sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea doptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.
Notele obținute se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului.

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VIII-a)
29 martie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă
30 martie 2021 – Matematică – probă scrisă
31 martie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
16 aprilie 2021 – Afișarea rezultatelor

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.