VIDEO – Cum circulăm corect la Sibiu (I) – Intersecția Alexandru Vlahuță și Octavian Goga – Greșeli frecvente ale șoferilor

6.727

Municipiul Sibiu a devenit foarte aglomerat în ultimii ani, iar traficul în anumite zone ale orașului se desfășoară îngreunat, în special la orele intens circulate.

În anumite intersecții din oraș, la orele de vârf se formează ambuteiaje mari, pentru că șoferii nu sunt la curent cu regulile de circulație aplicabile în zona respectivă, sau nu le respectă. De exemplu, intersecția dintre străzile Alexandru Vlahuță și Octavian Goga este foarte aglomerată la orele intens circulate din cauza faptului că șoferii se opresc la un indicator rutier STOP care nu mai există.

goga vlahuta

Intersecția dintre străzile Alexandru Vlahuță și Octavian Goga

În această intersecție întâlnim des ambuteiaje, în special dimineața. Înainte, în această intersecție, pentru cei care veneau de pe strada Alexandru Vlahuță, exista un indicator rutier de oprire (STOP), care a fost ulterior demontat pentru a fluidiza traficul, iar marcajul care separă cele două benzi la intrarea pe strada Octavian Goga a devenit unul continuu, acest lucru însemnând că șoferii nu mai au obligativitatea de a opri în intersecție, ci se pot deplasa păstrând banda. După câțiva metri, marcajul continuu se prelungește cu un marcaj longitudinal discontinuu, care permite schimbarea benzii pentru cei ce vor să se deplaseze la dreapta, pe strada Avrig. Comisarul Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, Popa Ana Maria ne va explica detaliat ce reguli se aplică în această intersecție și cum se circulă corect pentru a evita evenimentele rutiere neplăcute.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. me scrie

    Este exact aceeasi situatie in care se iese din B-dul Victoriei si se face stanga spre Saguna.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.