raed arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, explică de ce este necesară închiderea magazinelor după ora 18.00.

Închiderea magazinelor la ora 18.00 este o măsură corelată cu interdicția circulației după ora 20.00, ca oamenii să poată ajunge acasă, explică șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, scrie Mediafax.

„Creșterea este lentă, nu este rapidă, dar totuși este o creștere. De alaltăieri creșteri de 0,1, de 0,2 au fost în 32 de județe. Asta ne atenționează că situația nu este stabilă. De asta s-au luat unele măsuri, chiar mai ușoare decât în altre țări, care ne permit să controlăm situația și să meargă mai bine și campania de vaccinare”, spune șeful DSU, Raed Arafat.

El explică de ce s-a luat decizia închiderii magazinelor la ora 18.00 la o rată de peste 7,5 la mie.

„Au fost discuții (în ședința conducerii PNL – n.r.). (…) La magazin toată lumea merge. Dacă le lăsăm deschise până la ora 24, lumea tot va merge. Regula magazinului a fost corelată cu regula interdicției circulației. Dacă circulația se interzice la ora 20.00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc ca să poată ajunge oamenii să poată ajunge acasă”, spune Raed Arafat.

De asemenea, el spune că o altă măsură benefică ar fi decalarea programului de lucru.

Magazinele se închid la ora 18.00 și intră în vigoare restricții de circulație pentru toată populația începând cu ora 20.00, în localitățile unde rata de incidență este de peste 7,5 la mie,

Sursa: Mediafax

Join the Conversation

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Arafat este singurul care a pastrat siguranta acestui stat in privinta virusului SARS-CoV-2. Politicieni au schimbat legile si masurile dupa placul votantilor. Daca masurile luate si impuse de Arafat nu erau luate astazi spitalele din Romania erau pline, oameni mureau ca in Italia in primele doua luni de la inceputul pandemiei. Da sunt nepopulare, da ne ingradesc libertatea, da sunt pierderi financiare mari in domeniul HORECA, dar fara masuri situatia ar fi alta.

  2. ARAFAT A PIERDUT TOATA CREDIBILITATEA! sLUGARNICIA FATA DE pnl SI ue L-A DECREDIBILIZAT TOTAL!