fbpx

Ce riști să pățești dacă ești prins pe stradă după ora 22:00 – Amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

1.898

Incidența infectărilor cu SARS-CoV-2 a ajuns, în Sibiu, la 5,26 la mie și se apropie vertiginos de pragul de 7,5, dincolo de care toate restricțiile severe stabilite de autorități pentru weekend se vor aplica întreaga săptămână.

Șeful Poliției Capitalei și comandantul Jandarmeriei au făcut declarații, scrie ProTV.

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei: „Suntem la datorie. Acolo unde se persistă în încălcarea legii vom acționa cu fermitate și vom aplica sancțiunile legale.”

Ionel Cătălin Stegăroiu, comandantul Jandarmeriei București: „În acest moment avem 500 de jandarmi doar pentru acțiuni de combatere a pandemiei. Vom continua cu această cifră și în continuare.”

Poliția și Jandarmeria sunt pe străzi și îi informează pe oameni despre interdicții și despre faptul că dacă depășesc această limită a orei 20.00 sunt nevoiți să justifice prezența lor în stradă și trebuie s-o facă și cu anumite documente: legitimație de serviciu, adeverință de la locul de muncă sau declarație pe proprie răspundere.

Dacă se va ajunge la o incidență de peste 7,5 cazuri la mia de locuitori, autoritățile vor fi nevoite să extindă aceste interdicții aplicate în zilele de weekend și pentru restul zilelor din săptămână.

Toate aceste restricții, spun autoritățile, au fost instituite tocmai pentru ca populația să fie protejată, pentru a încerca să suprime această explozie a numărului de cazuri de îmbolnăviri.

Vezi lista completă a măsurilor care se aplică de duminică, ora 00:00.

Sursa: stirileprotv.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Itu scrie

    nu risc nimic , ca am declaratie.
    se apropie vertiginos? cum asa? in vreo 2 saptamani, daca ar continua tendinta din ultimele doua. numai ca nu o sa continue.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.