Tânăr amendat de două ori într-o zi – Nu a respectat carantina

448

Un tânăr de 21 de ani din Porumbacu de Sus, nu a respectat măsura carantinării la revenirea din străinătate. Băiatul a primit două sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei pentru nerespectarea măsurii carantinei.

Cele două sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei fiecare, au fost aplicate aceleiași persoane, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea  care, în cursul zilei de ieri, a fost depistat de două ori în afara domiciliului, prima oară în localitatea Porumbacu de Sus, a doua oară în localitatea Bradu.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 114 forțe ale poliției și poliției locale.

”Astfel, au fost verificate 1.842 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 119 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 329 de mijloace de transport, din care 17 mijloace de transport în comun.”, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 110 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.000 de lei, dintre care:

  • 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei pentru nerespectarea măsurii carantinei.
  • 88 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
  • 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali au verificat 449 de persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 28 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 3 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

În contextul instituirii măsurii carantinei în zona UAT Tilişca, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 66 de persoane și 54 auto.

Totodată, în perioada 27-28.03.2021, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului au efectuat 49 de controale pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. A fost identificată o neregulă privind nerespectarea măsurilor de protecție și a fost aplicat un avertisment.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 5 persoane și 1 societate comercială. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi