fbpx

VIDEO Protest la Sibiu împotriva restricțiilor în miezul nopții – Se scandează „Libertate” – „Jos restricțiile”

11.219

Zeci de sibieni au ieșit să protesteze după ora 22.00 împotriva restricțiilor noi în vigoare de duminică. Mișcări similare de protest au avut loc și în capitală, dar și în Arad, Brăila, Galați sau Constanța.

Oamenii s-au mobilizat prin intermediul rețelelor sociale și protestează față de restricțiile care sunt în vigoare de duminică. Acestea au fost instituite în intenția de a frâna propagarea virusului, ratele de incidență atingând din nou valori de peste 7  la mie în multe localități din țară.

VEZI Incidența a ajuns la 5,26 în Sibiu – Cisnădie se apropie de carantină

Protestul pașnic de la Sibiu împotriva restricțiilor s-a lăsat cu huiduieli și a fost transmis pe retelele sociale.  Poliția și Jandarmeria a intervenit doar pentru a însoți coloana de manifestanți care a mărșăluit prin oraș și s-au adunat în Piața Mare. Manifestanții au protestat împotriva restricțiilor și a lui Raed Arafat, au fluierat, au strigat libertate, au cântat „Deșteaptă-te române” și au chemat sibienii să iasă din case cu lozinca „Ieși afară nu uita, asta e și țara ta”. Protestul era încă în desfășurare la ora 2  în Piața Mare, de unde urma să se mărșăluiască înapoi spre Bulevardul Mihai Viteazu.

Un nou protest a fost anunțat pentru luni la ora 15.00, în Piața Mare.

VEZI Noi restricții pentru Sibiu, Cisnădie, Șelimbăr, Tilișca, Șura Mică și Târnava Intră în vigoare duminică

Posted by Alex Grozav on Sunday, March 28, 2021

Posted by Alexandra Blanaru on Sunday, March 28, 2021

Numărul mare de infectări în acest așa numit val al treilea al pandemiei de coronavirus pune presiune pe sistemul medical și așa șubred, numărul de internări la ATI COVID fiind deja 1.386, aproape de limita de paturi existentă, în condițiile în care spitalele se confruntă și cu o acută criză de personal. Valul trei al pandemiei a trecut deja peste o mare parte a Europei, unele țări precum Spania, Germania sau Franța pregătindu-se deja de valul patru.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. Mihai R scrie

    Felicitări celor care au ieșit în stradă atât la Sibiu cât și în restul orașelor! Trebuie să se pornească o serie de proteste zilele următoare. Susținem și o sa fim prezenți.

  2. Haraga scrie

    Mă bucur!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.