protest strada

Câteva sute de sibieni au ieșit din case zilele trecute și au protestat împotriva noilor măsuri restrictive menite să încetinească răspândirea coronavirusului. Autoritățile locale se arată îngrijorate de atitudinea oamenilor și spun că se așteaptă să mai urmeze și alte manifestații de acest gen.

Peste 250 de persoane au protestat, luni seara, în Piața Mare din Sibiu, dar și pe principalele artere din municipiu. Revolta oamenilor vine în urma introducerii noilor restricții, ce au intrat în vigoare în localitățile care au o rată de infectare mare. Pe străzi s-au adunat o mulțime de oameni fără măști de protecție, care n-au păstrat distanțarea socială și care au strigat pentru „libertate”. Autoritățile locale au privit cu îngrijorare aceste momente și se așteaptă ca evenimentele de genul să nu se oprească.

CITEȘTE ȘI: Protestul de luni din Sibiu: Măști arse și horă în Piața Mare – Huiduieli la Prefectură

„Ne îngrijorează protestele, trebuie să înțelegem că suntem în pandemie. Ar fi bine ca până vom scăpa de această boală se se păstreze toate măsurile de prevenție, și să trecem mai ușor peste această perioadă, inclusiv să ne vaccinăm. Este posibil totuși să mai urmeze și azi (n.red.: marți) un protest”, a spus prefectul Sibiului, Mircea Crețu.

După ziua de luni, jandarmii au început să-i identifice pe participanții la protest, astfel că și în timpul evenimentului au fost sancționați doi bărbați, care s-au luat la harță între ei. Amenzile vor curge în continuare, fiindcă nu s-au respectat prevederile legale la protest.

CITEȘTE ȘI: Profilul protestatarilor din Sibiu – Ultrași, elevi, copii, băieți ”de club” și ’’de la sală’’. Puțini intelectuali

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns