fbpx

Barna către cei din AUR -”Dormiți bine după ce le-ați spus criminali medicilor?”

337

În Camera Deputaților a fost dezbătută și adoptată o declarație prin care condamnă rasismul, xenofobia, violențele și atacul antisemit îndreptat împotriva actriței Maia Morgenstern și împotriva Teatrului Evreiesc de Stat. Viceprim-ministrul Dan Barna a declarat că antisemitismul n-are ce căuta în această țară și că am ajuns aici pentru că adesea considerăm antisemitismul, și rasismul în general, probleme secundare, marginale și „atunci când suntem indiferenți, tolerăm intoleranța. Și așa se nasc monștrii și în anii ‘30 și astăzi. Din indiferență, din iresponsabilitate și din oportunism.”

Dan Barna, viceprim-ministru și co-președinte USR PLUS, le-a adresat întrebări parlamentarilor AUR: „Dormiți bine noaptea după ce le-ați zis medicilor că sunt criminali? Sunteți mulțumiți că oamenii care vă salvează prietenii și rudele de la moarte trebuie să facă față și potopului de injurii și blesteme pe care l-ați încurajat și lansat împotriva lor? Vă simțiți împliniți? Simțiți că ați realizat ceva în aceste luni de mandat? Asta vreți să faceți și în următorii patru ani? Liste cu dușmanii din mințile voastre înfierbântate? Ce ținte mai aveți? Cine urmează? Poate ne spuneți acum, să ne pregătim și noi.

Dacă asta vreți să faceți, poate a venit vremea să vi se spună că deși ați fost aleși democratic n-ați înțeles nimic nici din democrație, nici din libertate și nici din privilegiul de a reprezenta oamenii acestei țări. Poate a venit vremea ca în jurul dumneavoastră să fie pus un cordon sanitar (știu că vă place cuvântul ăsta). Poate a venit vremea să vă spună cineva că extremismul nu va fi tolerat. Intoleranța, doamnelor și domnilor de la AUR, nu va fi tolerată.

Pot accepta că sunt oameni care își mai pierd temporar cumpătul. Nu e ușor să faci față unei crize și mulți români suferă în aceste zile dar, domnilor și doamnelor colegi de la AUR, când v-ați pierdut și sufletul? Ce demon vă stăpânește de ați ajuns să vedeți criminali în salvatori, dictatura în mască și conspirație în vaccin? Cum ați ajuns aici? Și cum puteți fi salvați? Dacă aveți nevoie de ajutor, spuneți. Îl veți primi. Sunteți la o răscruce. Nu o luați pe un drum de care copiilor și nepoților dumneavoastră să le fie, în câțiva ani, rușine. Pentru că, dragi colegi, prima condiție a civilizației e să vezi omul din celălalt. Se numește toleranță. Voi n-ați reușit încă. Și prima condiție pentru a primi respect este să oferi respect”, a spus Dan Barna în cadrul ședinței de plen a Camerei Deputaților.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Andrei scrie

    Nu cred sa fi existat vreodata vreun personaj mai mizerabil in politica romaneasca decat acest Barna. Un lingau nenorocit, un oportunist ticalos care ne face Sibiul de rusine. Doi bani nu dau pe ce spune sau pe ce crede el.
    Iar medicii de la ATI si-au facut-o cu mana lor, urmand niste protocoale criminale. Doctorita Flavia Grosan a demonstrat si in Romania ce se stia prin America si alte parti. Covidul se poate vindeca. Nimeni nu ar fi trebuit sa moara de covid daca medicii faceau ce trebuie si tratau boala corespunzator. Dar cum sa te lase astia sa te vindeci, ca nu s-ar mai buluci lumea la vaccinuri. Avem nevoie de infectati, de morti, de panica si de BigPharma face multe multe miliarde pe spatele mortilor ce puteau fi evitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.