Sibienii, sceptici față de vaccinul AstraZeneca – Zeci de înscriși s-au răzgândit

1.281

Cea de-a treia etapă de vaccinare în România este în derulare. Sibiul se află în topul primelor județe din țară după dorința de vaccinare.

Listele de așteptare au fost luate cu asalt încă din primele ore de la startul înscrierilor. În ultimele zile, numărul de persoane înscrise pe listele de așteptare ale centrelor care folosesc AstraZeneca s-a redus considerabil. Se pare că sibienii sunt sceptici în legătură cu acest vaccin și se răzgândesc.

Centrele de vaccinare în care se administrează serul produs de Pfizer au fost cele mai căutate, listele de așteptare pentru aceste centre fiind extrem de aglomerate. După apariția mai multor ipoteze despre riscurile la care se expun cei vaccinați cu AstraZeneca, eficacitatea vaccinului este pusă la îndoială, iar majoritatea cetățenilor se răzgândesc și aleg să-și anuleze înscrierile sau să opteze pentru alt centru de vaccinare.

Conform platformei vaccin.live , doar 651 de sibieni sunt înscriși pe listele de așteptare pentru vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce pentru serul Pfizer sunt înscrise peste 19.000 de persoane.

vaccin 1 1 vaccin 2 1

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.