Cresc taxele și impozitele la Sibiu – Se actualizează cu rata inflației

1.432

În fiecare an, conform legislației și codului fiscal, primăriile sunt obligate să actualizeze valoarea taxelor și impozitelor în funcție de rata inflației. Primăria Sibiu a făcut acest lucru, a calculat noile sume, iar proiectul de hotărâre a fost supus dezbaterii publice. Acest lucru înseamnă că anul viitor sibienii vor plăti taxe și impozite majorate cu 2,6 la sută față de valoarea din anul 2020.

Primăriile, pentru a recupera decalajul generat de rata inflației, sunt obligate, prin lege, să indexeze impozitele și taxele locale, care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, până la data de 30 aprilie, ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior.

Acest lucru înseamnă că proiectul de hotărâre supus acum dezbaterii publice prevede valoarea taxelor și impozitelor din Sibiu pentru anul 2022, dar mărite cu 2,6% față de valoarea din anul 2020.

Proiectul prevede însă că se menține facilitatea de reducere cu 10% a sumei datorate dacă impozitul pe clădiri, terenuri sau mașini este achitat până la 31 martie. Vor fi menținute și reducerile la impozitul pe clădiri în funcție de vechimea acestora.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Un român. scrie

    Măi nesimțiților, dar rata inflației ați aplicat-o la pensii și salarii ? Sau acolo nu se pune.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.